Ingyenes fedezet a Magyar állami egészségügyben dolgozó magánszemélyek részére 2020. május 1-jétől.

Miközben a világon is jelen van még a Covid-19 fertőzés, hazánkban 3263 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A korlátozásra vonatkozó enyhítések vidéken már megtörténtek, de Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás. Ebben a nehéz időszakban kiemelt szerepet kapnak az egészségügyben dolgozók.

A mentők eddig 15 ezer fertőzésgyanús vagy igazoltan koronavírus-fertőzött betegnek nyújtottak segítséget – mondta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). A frontvonalban helytálló egészségügyben dolgozó ügyfeleire ezért 2020. május 1-től az alábbi fedezeteket ingyenesen biztosítja a Generali-Biztosító Zrt.

  1. Haláleseti térítés
  2. Kórházi napi térítés
  3. Kórházi napi térítés intenzív osztályon történő elhelyezés esetén

Kiket érint a biztosítás?

Magyar állami egészségügyben dolgozó magánszemélyeket.

Általános asszisztens, ápoló(nő), asszisztens, beteghordó, boncmester, egészségügyi asszisztens, egészségügyi laboráns, közegészségügyi felügyelő, közegészségügyi, járványügyi ellenőr, mentő ápoló, mentő gépkocsivezető, mentő pilóta, mentőtiszt, műtődolgozó, műtőssegéd, orvos, segédápoló, szakápoló, szakasszisztens (orvosi), szakorvos, szülésznő. Akik igazolható módon a magyar állami egészségügyi rendszerben egészségügyi dolgozóként, koronavírus fertőzött betegek ellátásában tevékenyen részt vesznek.

Milyen biztosítással rendelkező ügyfeleinkre vonatkozik ez az ingyenes szolgáltatás?

A biztosítás a Generali Biztosító Zrt. illetve a Genertel Biztosító Zrt. azon ügyfeleire vonatkozik:  
akik 2020. május 1-én, valamint a biztosítási esemény bekövetkezésekor érvényben lévő alábbi biztosítási szerződések valamelyikében:

  • kötelező gépjármű felelősség biztosítási szerződésben természetes személy szerződőként szerepelnek, vagy

  • casco biztosítási szerződésben  természetes személy szerződőként szerepelnek, vagy

  • lakásbiztosítási szerződésben természetes személy szerződőként, vagy az ajánlaton természetes személy biztosítottként szerepelnek, vagy a kockázatviselés helyére állandó lakcímmel bejelentett természetes személyek

  • egészségügyi felelősségbiztosítási szerződésben a szerződő munkavállalói,

  • élet- (megtakarítási, klasszikus, kockázati, nyugdíjcélú, kollektív, hitelfedezeti), vagy baleset-, vagy egészségbiztosítási szerződésben természetes személy szerződőként, és/vagy biztosítottként szerepelnek

Milyen biztosítási szolgáltatásokat tartalmaz?

Kórházi napi térítés koronavírus fertőzés miatt – 10.000 Ft/nap
Amennyiben igazolható módon a magyar állami egészségügyi rendszerben egészségügyi dolgozóként** a koronavírus fertőzött betegek ellátásában tevékenyen részt vesz és koronavírus fertőzés miatt a kórház fertőző betegek részére kijelölt részlegébe kerül, akkor az ott töltött első naptól maximum 14 kórházban töltött napra jár a napi biztosítási összeg.

Azokra a kórházi fekvőbeteg-ellátási napokra, amelyeken intenzív osztályon történő kórházi ellátás történik 20.000 Ft/nap kórházi napi térítési összeg kerül kifizetésre. (A kórházi napi térítés összege nem adódik hozzá ehhez az összeghez!)

Életbiztosítás – 2.000.000 Ft. Az egészségügyben dolgozó ügyfelünk koronavírus fertőzés miatt bekövetkező halála esetén az örökös(ök) részére kerül kifizetésre ez a biztosítási összeg.

Szolgáltatási összegek

Kórházi napi térítés – 10 000 Ft/nap
Kórházi napi térítés intenzív osztályon történő elhelyezés esetén – 20 000 Ft/nap
Haláleseti térítés – 2 000 000 Ft

Bővebb információért, vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

Sala Trió
#ingyenesfedezet

Teljeskörű tájékoztatást szeretnék kapni a biztosításról!