A Mindennapi Dolgok Rutinná Válnak. Hajlamosak Vagyunk A Vezetést Is Félvállról Venni. Mit Tehetünk A Biztonságos Közlekedésért?

Mindenkinek vannak nehéz napjai, olykor a vezetést tartjuk az egyik legtermészetesebb dolognak, máskor viszont úgy érezzük, hogy nem vagyunk elég összeszedettek. Befolyásoló tényező lehet az időjárás, a hangulatunk vagy akár a cipőnk vastagsága is. Lássuk mik lehetnek a veszélyek, és mi az amire figyeljünk!

Mobilozás Vezetés Közben

Napjaink egyik legveszélyesebb tevékenysége közé tartozik a vezetés közbeni mobilozás. Mindenki látott már ilyet, sajnos általánosan elterjedt, hogy nem csak piros lámpánál állva, hanem vezetés közben is vígan válaszolunk vagy elolvasunk egy Viber üzenetet, hiszen csak 5 másodperc az egész, amúgy is egyenesen halad az autó. Vezetés közben nemcsak a mobil használat, de már pusztán a jelenléte és akár egy ki hangosítón való beszélgetés is szerepet tud játszani a figyelemelterelésben!

Figyelemelterelés Vezetés Közben

mobiltelefon
mobilhasználat vezetés közben

Hogyan Előzzük Meg A Balesetet

A balesetek jelentős többségében az emberi mulasztás áll a háttérben. Ezután következnek a környezetből fakadó esetek, jellemzően úthibák, egyéb esetek. Végezetül a gépjármű okozta hibák is hatással lehetnek egy-egy balesetre.

Abszurdnak hangzik, de nem véletlen tanultuk meg az oktatónktól, hogy mindig ellenőrizzük le autónkat indulás előtt. Kijelenthetjük, hogy a tükörbeállítás és a guminyomás hozzátartozhat a biztonságos vezetéshez. Járművünket érdemes rendszeresen ellenőriztetni, ha pedig szükséges keressünk fel szakembert időszakos átvizsgálás végett.

Ha hosszabb útra indulunk ügyeljünk az elegendő pihenésre, mind az utazás előtt mind pedig közben. Ha úgy érezzük fáradunk, álljunk félre, és szívjunk egy kis friss levegőt. Aki dohányzik annak ez a legbiztonságosabb módja arra, hogy nyugodt körülmények között tudjon elszívni egy cigarettát. Az időnkénti pihenéssel tudjuk tervezni, hogy abban az időben, amikor megálltunk, ehetünk, ellenőrizni tudjuk a telefonunkat, és így nyugodtabban tudjuk utunkat is folytatni.

Legyünk tisztában saját képességeinkkel, és ismerjük meg korlátainkat. Ha valakit komolyabban érdekel, érdemes felkeresni egy vezetéstechnika tréning szervezésével foglalkozó céget, ezáltal olyan elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetünk, amivel közelebb kerülhetünk vezetésbeli határainkhoz.

Mindenre Kiterjedő Védelem

Előfordulhat, hogy nem tudunk elkerülni egy balesetet, akár mi magunk, akár más is elkövethet egy hibát. A figyelmetlenségnek pedig ára van. Egy Komplett Casco biztosításban ma már mindent megtalálunk, amire az autózás során szükségünk lehet.

A Teljeskörű védelemhez 8 Casco módozat, 5 kiegészítő csomag és 17 kiegészítő biztosításvariáció járul hozzá.

Melyek a Casco Biztosítás Előnyei?

  • Díjmentes Smart mobilitás csomag
  • Díjmentes Elektroakusztika plusz biztosítás 300 000 Ft szolgáltatás felső határig
  • Ha ügyfeled kármentes, casco díjkedvezményt vehet igénybe, amivel jelentősen csökkentheted biztosítási díját
  • KGFB szerződés bónusz fokozatát figyelembe vesszük a casco bónusz fokozat megállapításakor, ezáltal kedvezőbb díj érhető el
  • Elektronikus kommunikáció kedvezmény 4%
  • E-számla kedvezmény 2%
  • Fizetési ütem és mód kedvezmény
  • Többszerződéses kedvezmény 3%

Kerülje el a váratlan helyzeteket, védje autóját Generali cascoval. Meglévő egyéb Generali biztosítása kedvezményre jogosítja!

 

Van még kérdése? Keresse kollégáinkat, akik szívesen segítenek összeállítani álmai cascoját.

 

Sala Trió
#casco

Casco Biztosítást Szeretnék Kötni!